18 september 2010

Leas limpor

Idag har vi bakat limpor som i min bakkrets är en riktig favorit. Mycket godare än så här blir det inte, och enkel är de att slänga ihop!
 

1 l mjölk
100 g jäst
½ kg farinsocker
1 msk anis
1 msk fänkål
4 tsk salt
4 ägg
½ kg rågmjöl eller rågsikt
1½ kg vetemjöl

Värm mjölken och lös upp jästen i mjölken. Blanda i övriga ingredienser och låt degen jäsa ordentligt. Baka sedan ut till 6 st avlånga limpor och lägg dem på bakplåtar. Låt jäsa på nytt minst en timme. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

5 kommentarer:

 1. Jag gör npåt liknande, fast med mörk sirap. Gott!

  SvaraRadera
 2. Det lät gott det här!
  Jag gjorde enligt beskrivningen och efter att ha dubbelkollat receptet så fick jag ändå en ganska "rinnig" deg.
  Så rinnig att den inte gick att baka ut.

  Jag körde ner det i formar istället och efter cirka dubbla tiden i ugnen var det ändå inte klart. Skumt! Några goda idéer?

  /J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter mycket märkligt. Jag har gjort de här limporna många gånger och aldrig haft problem med rinnig deg. Skulle det ha gått att tillsätta mera mjöl för att få en tjockare deg??? Vet faktiskt inte vad som kunde vara felet. Är det skillnad på våra mjölsorter?

   Radera
 3. Jag tänkte baka dom här limporna nu, låter väldigt goda! Men min deg är också väldigt rinnig, jag får väl hälla i mer mjöl, brukar degen bli fast? Låter som ett halvt kg mjöl till en halv liter mjölk blir lite, bara 8-9 dl? Får se hur det blir :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...