1 mars 2014

Världens godaste semlor
  ... ger det här receptet enligt Roy Fares. Är nog benägen att hålla med. Speciellt mandelfyllningen är helt otroligt fantastisk. Gör ni egna semlor/fastlagsbullar ska ni definitivt satsa på den!

Fördeg
200 g mjölk
260 g vetemjöl
25 g jäst

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen och blanda med mjölken och mjölet. Rör ihop till en jämn deg och låt  den vila i 15 minuter.

160 g vetemjöl
1 ägg
2 g salt
5 g kardemumma
80 g smör
80 g socker
Blanda i resten av ingr. i fördegen och kör någon minut på låg hastighet. Öka till medelhastighet och kör ca 7 minuter. Dela degen i ca 14 bitar och rulla runda bullar. Låt bullarna jäsa under bakduk i 1½-2 timmar. Sätt ugnen på 250 grader och sänk värmen till 200 när du sätter in plåten i ugnen. Grädda i ca 8 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och lite vatten. Sätt ev. på mandel eller pärlsocker.

Fyllning
500 g mandelmassa
50 g mald mandel
50 g mandelmjöl
20 g vaniljsocker
90 g florsocker
150 g mjölk
5 g kardemumma

1 l grädde till spritsningen

Blanda allt förutom grädden och rör till en jämn smet. Gröp ur bullarna och fyll med mandelfyllningen. Spritsa vispad grädde ovanpå och sätt på locket. Sikta till sist på florsocker.

4 kommentarer:

  1. Oh, jag skulle gärna smaka dem, men jag orkar nog inte tillreda dem själv 😄. Låter iaf jättegott! /anna-karin

    SvaraRadera
  2. Hej. Nu ska jag fråg en sak som inte alls har med inlägget att göra. Pirågerna som du har recept på, jag gjorde dem igår men hur gör du för att gröten inte skall bli söt?? Ja hade smaka av gröten men sen smaka ja aldrig igen då an var kall. E det bara att smätta i massor med salt. Eller så kanske det var det att jag kokade den på rismjölk.. Måste pröva olika varianter. Men frågan alltså, söt gröt, råkat ut för det?

    SvaraRadera
  3. nu har jag tittat igenom flera av dina inlägg och jag måste bara konstatera att dina tårtor är makalöst vackra, varifrån får du alla dina idéer? :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...