22 februari 2014

Hallon och Baileys-moussetårta


Det här är ytterligare en favorit bland moussetårtorna. Den har en härlig smak av kaffe och hallonen ovanpå är pricken över i:et. Receptet är härifrån, men skriver det hit på svenska. Här och här hittar ni steg för steg instruktioner på hur man gör en cheesecake eller moussetårta.

Botten:
200 g dominokex
75 g smör
1 påse cappuccino-pulver (Pirkka)

Blanda smält smör med kexsmulor och kaffepulver och tryck försiktigt ut dem i springformen. Sätt formen i kylskåpet så länge du gör fyllningen.

Fyllning:
4½ dl mjölk
1½ dl vaniljsåspulver (Blå Band)
7 gelatinblad
4 dl grädde
250 g mascarponeost
1 dl Baileys
1 påse cappuccino-pulver

Blanda mjölk och vaniljsåspulver i en kopp och låt blandningen stå i kylskåp en stund. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden och blanda med mascarponeost och vaniljsåsblandingen. Koka upp Baileys i en kastrull och rör ner cappuccinopulvret. Rör ut gelatinbladen i den varma vätskan. Rör ner alltihop i gräddblandningen. Häll ut blandningen på kexbottnen och låt formen stå i kylskåpet några timmar. 

Dekoration:
300 g hallon
2 dl vatten
1 dl gelésocker
3 dl vispgrädde till spritsningen av kanten

Lägg hallonen på kakan. Om man använder frysta hallon kan man pensla gelésocker ovanpå för att förhindra att hallonsaft börja rinna över hela kakan. Koka isf upp vatten och blanda i gelésockret. Pensla sedan hallonen noggrant med sockret. Spritsa ytterkanten i valfritt mönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...