29 september 2013

Hallonpaj

Den här pajen innehåller flera moment men är så värd att göra! Den ligger helt klart i toppen av mina pajrecept.

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk socker
1 krm salt
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt degen vila i kylskåpet en timme. Kavla ut degen och lägg i en pajform, ca 24 cm. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen i frysen ca 1 timme innan du fortsätter. Grädda pajskalet ca 10 minuter i 200 grader varm ugn.

Fyllning 
50 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan och blanda ner. Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner mjölet. Häll fyllningen i pajskalet.

Bärblandning 
1 msk strösocker
1 msk maizena
4 dl hallon
Blanda hallon med socker och maizena. Fördela bärblandningen över fyllningen.

Smulor 
0,25 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,75 dl vetemjöl
35 g smör
Rör snabbt ihop ingredienserna till en grynig massa. Strö smulorna överst på pajen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda i ca 25 minuter.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...