9 december 2012

Jannes 40-årstårtor

 Min kusin Janne fyllde 40 och jag gjorde tårtorna till ett av hans kalas. Janne gillar fotbollslaget Chelsea så därför fick en av tårtorna symbolisera det. En av mina bröder hade många åsikter om vad som skulle vara med på gräddtårtan. Han skulle vara med på kalaset och visste att han kunde ställa vissa krav. Jag själv blev helt ställd och visste tillslut inte hur jag skulle dekorera den. Han tyckte att jag skulle göra en "gammaldags" tårta, en så´n med godis och frukt på. Dessutom skulle den fyllas med jordgubbar, men inte med hela eller mosade jordgubbar. Det blev en kompromiss av det mesta tillslut...
 Marsipantårtan är gjord på en ljus sockerkaksbotten gjord på 6 ägg. Den är fylld med vaniljmousse med persikobitar och chokladmousse gjord på pätkis. Den är täckt med marsipan och dekorationerna är en blandning av sp och marsipan.
 Gräddtårtan är också gjord på en ljus sockerkaksbotten gjord på 6 ägg. Den är fylld med vaniljbavaroise och jordgubbskompott gjord på jordgubbspuré. Den är spacklad och spritsad med vispgrädde. Dekorationerna är choklad- och marmeladhjärtan, apelsinskivor, buskblåbär, kiwi och körsbär.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...