5 november 2012

Chokladsockerpasta

Här kommer en steg för steg beskrivning på hur man kan göra sockerpasta med chokladsmak. Jag måste verkligen säga att det här var en höjdare. Den blev mycket god och jag kommer garanterar att göra denna på nytt.

Receptet räcker till att täcka en ca 26 cm stor tårta.
2oo g mörk choklad
80 g vit sirap
300 g sockerpasta

Smält chokladen i micron eller i vattenbad.

Blanda sirap och den smälta chokladen.

Tillsätt chokladblandningen till färdig sockerpasta (köpt eller egen)

Blanda och knåda allt till en jämn blandning.

Plasta in den färdiga blandningen om du inte ska använda den genast. 


Om man sparar chokladsockerpastan och ska använda den senare kan man plasta in den ordentligt och förvara i kylskåp. När man sedan tar fram den kan man sätta den i micron en liten stund så mjuknar den upp och går att kavla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...