12 oktober 2012

Macarons med wienernougatfyllning

En macaron eller två är väl aldrig fel eller? Till dessa behövs följande:

En sats macarons

Fyllning 
150 g mörk choklad 
1½ dl vispgrädde
1 tsk honung
½ dl wienernougat-kross
25 g rumsvarmt smör

Hacka chokladen. Koka upp grädde, honung, och wienernougat-kross. Dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner chokladen. Tillsätt smöret och rör tills det har smält. Låt fyllningen stelna i rumstemperatur. Spritsa tryffeln på macronerhalvorna.

5 kommentarer:

 1. oj va jämna och fina som allt annat du gör

  SvaraRadera
 2. Hej! Har följt din blogg några månader nu och inspirerats av dina fina tårtor! I helgen gjorde jag min allra första marsipantårta (med Lego-tema till vår sons 6-årskalas) med hallonmousse och glasskräm som fyllningar och creamcheese-frosting under marsipanen. Tack för utförliga beskrivningar, bra recept och fina bilder!

  SvaraRadera
 3. Fortsättning på kommentaren ovan: Jag skulle ju ännu fråga en sak. Ifall man får veck i nedre kanten på marsipanen när man satt den på plats, finns det då något sätt att få bort vecket mer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Roligt att höra att du hittat något som intresserat dig :o) För att undvika veck nere i kanten gäller det att ha lite extra marsipan som alltså är längre och utanför själva tårtkanten. Då kan man försöka dra den på rätt plats och undvika veck. Får man veck och inte har så mycket extra marsipan att dra i kan det vara värre att få bort det.

   Radera
  2. Tack! Det kräver väl en hel del övning också... ;)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...