28 februari 2012

Leopardkaka

Den här kakan bakade jag till vår senaste personalträff. Jag hittade receptet i ett gammalt nummer av Hembakat. Det är en annorlunda och mycket god kaka.

Smet 1
75 g smör
100 g vit  choklad
1 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret till en jämn chokladmassa. Blanda samman ägg och socker i en skål. Rör därefter ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk. Blanda till sist ner chokladmassan.

Smet 2
75 g smör
100 g mörk choklad
1 ägg
1½ dl socker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Gör på samma sätt som ovan. Varva sedan de två smetarna i en smord och bröad form ca 20 cm i diameter, så att ett leopardmönster bildas. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 15-20 minuter. Den ska inte vara helt genomgräddad utan lite kladdig i mitten.

Glasyr
200 g vitchoklad
200 g färskost

Smält chokladen och låt den svalna. Blanda med färskosten  och rör till en slät smet. Bred över den avsvalnade kakan.

Garnering
blåbär
kokos

Toppa kakan med blåbär och kokosflingor.

4 kommentarer:

  1. Hej! Jag tryckte i misstag på ogillar och det var nog inte meningen. Jag gillar skarpt alla dina bakverk och är din på din blogg varje dag och läser. Ett härligt sportlov önskar jag dej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Tack! Det var verkligen roligt att höra :)

      Radera
  2. Gud vilken bra blogg och gud vad duktig du är, har suttit här jättelänge och kollat på alla fantasiska bakverk du gör! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din fina kommentar!

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...