Det här är något för choklad och -nötälskare! En fantastiskt god och relativt lättbakad tårta. Den består av en tunn nötbotten, fylld med chokladkräm och täckt med chokladglasyr.
Nötbotten
1 ägg
1 dl socker
1 dl malda hasselnötter
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt ner nötterna. Rita upp en cirkel på en bakplåtspappersklädd plåt och fördela smeten i den. Grädda i 180 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Kräm
1 dl grädde
1 dl socker
4 äggulor
160 g smör
100 g mörk choklad
ev. valfri smaksättning
Koka upp grädde och socker. Rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills det börjar bubbla och massan tjocknar. Lägg smöret i en skål. Häll på gräddkrämen och rör tills smöret smält. Bryt i chokladen och rör om. Knäpp fast bottnen i en form med löstagbar kant. Häll krämen ovanpå och ställ i kylen för att stelna.
Chokladglasyr
25 g smör
1 dl vispgrädde
160 g choklad
Värm smör och grädde. Bryt i chokladen och låt den smälta på svag värme. Rör gärna i tills den blir slät. Låt svalna lite och bred den över kakan. Glasyren blir blank och stel när den kallnat!
Hej och tack för alla goda recept!!
SvaraRaderajag tänkte fråga om måtten på formen du använde?
Tack för retur svar!!