Äppelcupcakes med kinuskifrosting, dekorerade med marsipan. |
Fick ett önskemål om cupcakes av något slag, fick själv bestämma sort. Valde att göra med äpplen i. Smakjuryn godkände nog receptet :) Skriver in det hit också:
90 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 ägg
½ vaniljstång
4 dl mjöl
½ tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl mjölk
1 äpple i små kuber (som steks i smör, jag blandade lite kanel med också!)
Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen under vispning. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smörblandningen. Tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet och rör ner äppelkuberna. Fördela smeten i formar och grädda i 190 grader i 10-20 minuter.
2,5 dl socker
2 ägg
½ vaniljstång
4 dl mjöl
½ tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl mjölk
1 äpple i små kuber (som steks i smör, jag blandade lite kanel med också!)
Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen under vispning. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smörblandningen. Tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet och rör ner äppelkuberna. Fördela smeten i formar och grädda i 190 grader i 10-20 minuter.
Kinuskiglasyr:
1,5 dl farinsocker
1,5 dl grädde
100 g rumsvarmt smör
0,5 dl florsocker
200 g färskost
Koka farinsocker och grädde i 5 minuter. Låt kallna helt. Vispa smör och florsocker slätt. Tillsätt kinuskisåsen och färskosten, vispa fluffigt.
This is a topic which is close to my heart... Best wishes!
SvaraRaderaWhere are your contact details though?
My blog ; harvard pilgrim health care