13 juni 2010

Bebéer

Har testat göra bebéer själv. Tycker att de är rätt goda så länge man inte äter för mycket av dem :) Jag hittade receptet här. Men har ändrat det lite och minskat på mängderna. Kan tyckas att det är lite krångligt att göra dem, men de är nog värda besväret!

Till ca 10 st bebéer behövs

Botten:
65 g rumsvarmt smör
0,75 dl florsocker
½ ägg
ca 2,5 dl mjöl
Blanda hastigt ihop alla ingredienser. Plasta in degen i plastfolie och låt stå i kylskåp ca en timme. Kavla sedan ut degen och fyll formarna med degen, nagga degen före gräddningen. Grädda i 175 grader 10-12 minuter. Jag satte bakplåtspapper på bottnarna och fyllde dem med ärter för att de inte skulle bli så bulliga in i. Jag förgräddade dem i ca 6 minuter, tog bort ärterna och gräddade dem sedan klart.

Fyllning;
½ dl mjölk
0,25 dl socker
3/4 msk potatismjöl
½ ägg
1 tsk vaniljsocker
40 g smör

Koka upp mjölk, socker, potatismjöl och ägg. Drag kastrullen från värmen när krämen tjocknar, låt svalna. Blanda sedan ner vaniljsocker och rumstemperarat smör. Bred på bottnarna och låt dem stelna en stund i kylskåp.

Glasyr:
florsocker
citronsaft 
ev. färg
Rör ihop glasyren och bred över bebéerna. Strö ev. lite strössel ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...