Denna påsktårta fick fammo och faffa provsmaka när de besökte oss idag. Den här var nog bland de godare cheesecakes jag ätit. Receptet lyder som följer:
Botten:
190 g bastognekex
80 g smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
3 dl vispgrädde
3 tsk socker
200 g vaniljfärskost (typ Sunnuntai)
120 g vitchoklad
4 gelatinblad
Glasyr:
3 dl apelsinsaft
3 dl apelsinsaft
3 gelatinblad
Smält smöret, krossa bastognekexen och blanda. Tryck ut det på bottnen av en löstagbar form.
Lägg gelatinbladen för fyllningen i blöt. Vispa grädden och tillsätt färskosten. Smält chokladen och blanda i. Koka upp några matskedar vatten och smält gelatinbladen i det. Blanda det i färskostblandningen.
Häll fyllningen över kexbottnen. Sätt i kylskåp i några timmar. Lägg gelatinbladen för glasyren i blöt. Koka ca ½ dl av saften och smält gelatinbladen i det. Blanda med resten av saften. Kyl! Sätt sedan ovanpå fyllningen med en sked. Sätt i kylskåp för att stelna. Dekorera!
Häll fyllningen över kexbottnen. Sätt i kylskåp i några timmar. Lägg gelatinbladen för glasyren i blöt. Koka ca ½ dl av saften och smält gelatinbladen i det. Blanda med resten av saften. Kyl! Sätt sedan ovanpå fyllningen med en sked. Sätt i kylskåp för att stelna. Dekorera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar