2 mars 2010

Pariserbullar

Idag har vi bakat ett alternativ till "vanliga bullar". De här rekommenderas varmt. De är lätta att göra och otroligt goda! Receptet lyder som följer:

Pariserbullar
ca 30 st.

4 dl gräddmjölk
50 g jäst
175 g rumsvarmt smör
1 ägg
1/2 dl socker
1/2 tsk hjorthornssalt
Ca 10 dl vetemjöl

Fyllning:
Vaniljkräm

Garnering:
Smör
Strösocker

Lös upp jästen i den kalla gräddmjölken. Klicka ner smöret, tillsätt ägget och sockret. Blanda sist ner vetemjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta degen slät och smidig. Låt den vila övertäckt i degbunken i ca 40 minuter. 
Tag upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta. Sporra fyrkantiga bitar ca 8 x 8cm. Lägg en klick vaniljfyllning på varje ruta. Lyft upp hörnen och nyp ihop dem så att fyllningen täcks. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakpapperklädd plåt. Ställ dem att jäsa till knappt dubbel storlek, ca 50 minuter. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Pensla bullarna med smält smör och doppa dem därefter i strösocker.

4 kommentarer:

 1. Men var hitta vaniljkrämen? Vilken sort använder du? Eller lagar du själv? Har du nåt recept du vill dela med dig av i såna fall? :-) Har länge tänkt bara de här bullarna, men den där vaniljkrämen har satt käppar i hjulet för mig och så har det blivit vanliga bullar bulla-dagarna ändå.

  SvaraRadera
 2. Jag brukar använda typ ekströms eller blåbands vaniljsås och bara använda mindre mjölk, så blir det vaniljkräm. Enkelt och behändigt!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! :-D Då kör vi denna variant nästa bulla-dag. ;-) Efter ett års velande...

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! :-D Då kör vi denna variant nästa bulla-dag. ;-) Efter ett års velande...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...