9 januari 2010

Citroncupcakes med limeglasyr


Idag blev det citroncupcakes för att uppmuntra herremännen som varit på vinden och dragit lite kablar och rör... Den här smaken gillar jag, inte lika maffiga som vissa chokladcupcakes kan vara. Dessa är dekorerade med salmiakströssel och blommor i sugarpaste. Receptet lyder som följer:


3,5 dl vetemjöl
  2 tsk bakpulver
  ½ tsk salt
75 g smör
  1 dl strösocker
  2 ägg
rivet skal av en citron
saften av en halv pressad citron
  1 dl fil

Glasyr:
100 g smör
  2 äggulor
5 dl florsocker
rivet skal av en lime

Gör så här: Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform. Vispa smör och socker tills det är ordentligt blandat. Tillsätt ägg, filmjölk, rivet citronskal och citronsaft. Vispa jämnt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll i mjölblandningen och rör till en slät smet. Häll upp smetet i formarna och sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt svalna.

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner florsockret till en jämn smet. Vispa ner äggulorna och limeskalet och låt det bli varmt under omrörning. Låt svalna en stund så går det att spritsa glasyren, annars går det bra att breda ut den direkt. Garnera gärna med salmiakströssel, det blir otroligt gott till citronsmaken :o)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...