15 oktober 2009

För att muntra upp oss efter senaste veckans bedrövelse (läs: begravning och dubbelsidig öroninlammation) passade vi på att baka lite :o) surprise surprise! Det här är en variant till de vanliga bullarna. De är extremt goda. Det tar lite tid att göra dem, men väl värt det! Nedan följer receptet!


Rimbobullar
50 g jäst
4 dl mjölk; kall
400 g smör; rumstempererat
2 msk socker
12 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör
4 msk socker
4 tsk vaniljsocker

Pensling Ägg

Garnering
2 dl florsocker
2 msk vatten

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Dela degen i två delar. Kavla ut till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bullarna i muffinsformar. Ställ dem på plåtar. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i 200°, ca 8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk på galler. Glasera dem med florsockerglasyr strax innan de ska serveras. Trevlig bakning!

2 kommentarer:

  1. Rimbobullar går superbra att baka två eller tre dubbel sats och så fryser man in. sen är det bara att ta ur frysen och tina upp och sätta glasyr på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, mycket praktiskt att ha färdiga i frysen :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...