22 februari 2012

Tacopaj


För en tid sedan fick jag tips av min vän och kollega Susanna om den här supergoda tacopajen. Erkänner rakt och ärligt att vi är lite dåliga på det där med potatis, ris, pasta stuket på veckosluten hos oss. Vi äter gärna lite lättare (?) och annan mat än vad vi äter på vardagarna. Sedan jag fick tips om den här har vi ätit den många gånger och en viss Mattias (som för övrigt går under namnet Pias hos oss) har kanske alltför ofta (?) hamnat ut för den :) Pappas bästa kompis heter Mattias som också pappa Mathias gör, därav namnet Pias! Iris påfund för övrigt!

Degen
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
1½ dl mjölk

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smöret med de torra ingredienserna. Häll i mjölken och rör ihop. Tryck ut degen i en form med lite högre kanter. Förgrädda inte!

Fyllning
500 g köttfärs
1 msk olja
1 lök
1 påse tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten

3 tomater
2 dl créme fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost

Garnering
1 rödlök

Skala och hacka löken. Stek köttfärsen och löken. Pressa i vitlöken.Tillsätt tacokryddorna och vattnet när köttet är stekt. Låt puttra tills vattnet nästan är borta. Häll köttfärsen i pajskalet.

Hacka tomaterna och lägg ovanpå köttfärsen. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs och den rivna osten och bred ut smeten över tomaterna. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills ytan fått fin färg. Skala och skiva rödlöken. Garnera!

6 kommentarer:

  1. Vad duktig du är med mat och bakning! Och din blogg är jättefin. Jag hittade den nyss men kommer att sätta den som favorit och följa dig! :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni fick en ny favorit! Tyvärr är våra barn inte så förtjusta i pajer så för oss har det blivit dåligt med det sedan vi fick barn. Synd, för det är ju så gott! Minns då vi bara var på två då vi nästan klämde i oss en hel paj själva på en kväll :D
    Ha ett skönt sportlov!
    /Susanna

    SvaraRadera
  3. :) Tack! Hoppas att ni kan njuta av ert också! Kram

    SvaraRadera
  4. Hej :)
    Bra recept men jag förstår inte riktigt det här med degen, den blir ju inte riktigt färdiggräddad jag kanske har missat något i receptet men jag har kollat flera gånger och jag vet inte vad jag gjort fel om jag nu gjort fel, är det meningen att degen ska vara "ofärdig"?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då, det var tråkigt att höra. Min brukar nog bli genomgräddad. Det är ju inte ett vanligt pajskal som är knaprigt i konsistensen utan det blir mera mjukt. Hur är den när du har gräddat den då, är den helt och hållet kladdig eller? Verkligen tråkigt att det inte blir som det är tänkt.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...