Iris (och mitt) fotbollslag hade säsongsavslutning i lördags. I laget finns en flicka som är äggallergiker. Hade tänkt baka kärleksmums/snoddas, mockarutor och fick mig en liten tankeställare när den skulle vara äggfri. Improviserade ett äggfritt recept som blev nästan godare än det med ägg. Den blev lite kladdigare i konsistensen och här hemma blev det snabbt allas favorit.
Äggfria kärleksmums
75 g smör
1 tsk no egg
2 msk vatten
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ msk kakao
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Glasyr
35 g smör
1 msk kallt kaffe
½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 1½-2 dl florsocker
kokos
Smält smöret och låt det svalna. Blanda no egg pulvret med vattnet. Blanda det tillsammans med sockret. Blanda de övriga torra ingredienserna och sikta ner det i smeten omväxlande med mjölken och smöret. Klä en form, ca 20 cm x 20 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Gräddan bottnen i ca 10-15 minuter i 175 grader varm ugn.
Smält smöret till glasyren och blanda i de övriga ingredienserna, till sist florsockret. Bred över den avsvalnade kakan och strö kokos direkt ovanpå.