Sidor

6 september 2015

Tårta med daim, kola och jordgubbar

Jordgubbsdröm 
300 g digestivekex
100 g smör
1 burk karamelliserad mjölk
 5 dl vispgrädde
2 dubbeldaim
jordgubbar

Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant. Mixa kexen fint i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut kexen i bottnen och på kanterna av formen. Sätt i kylen så länge fyllningen förbereds. Vispa grädden och hacka daimstängerna grovt. Blanda 3/4 av daimhacket med grädden. Bred ut kolakrämen (den karamelliserade mjölken) på kexbottnen. Fyll på med daimgrädden. Skiva rikligt med jordgubbar och sätt ovanpå. Strö resten av daimhacket ovanpå jordgubbarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar