Sidor

4 maj 2013

Cookie dough cupcakes

I bakvärlden är det många som har hakat på trenden med cookie dough, alltså kakdeg. Jag har alltid tyckt att småbrödsdegar är godast ogräddade. Det har min lillebror Jonas också som för övrigt är en hejare på att baka kakor som är gjorda på degar som är goda ogräddade ;) För att spinna vidare på detta tema ville jag testa att göra en cupcake med cookie dough.  Dessa cupcakes har en häftig överraskning i själva cupcakesdegen. 

Cookie dough (ca 24 st)

230 g rumstempererat smör
1,8 dl socker
1,8 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk mjölk
6 dl vetemjöl
1 nypa salt
180 g hackad choklad
Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och salt. Rör tillsist ner den hackade chokladen. Rulla degen till bollar och lägg dem i lufttät burk i frysen, gärna över natten.

Cupcakes (ca 12 st.)
165 g smör
1 3/4 dl packat farinsocker
2 stora ägg
3 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk soda
1 krdm salt
1 dl mjölk
1 tsk vaniljessens
Rör smör och socker fluffigt. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, salt och soda och rör ner det omväxlande med mjölken. Rör tillsist ner vaniljessensen. Fyll muffinsformar med deg (ca 2/3). Tryck ner en fryst cookie dough boll i varje cupcake. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 15 minuter,

Glasyr
170 g smör
1 dl farinsocker
4 rågade dl florsocker
1 nypa salt
1 msk mjölk
½ tsk vaniljessens
Rör smör och farinsocker ljust och fluffigt. Rör i florsocker. Blanda i salt, mjölk och vaniljextrakt till en jämn röra. Spritsa cupcakesen och dekorera med hackad choklad.

2 kommentarer: