Sidor

5 februari 2012

Hemgjord hallonsylt

Ett enkelt sätt att göra sylt på är att koka bären med lite syltsocker. Det här är bra att ha i kylskåpet och går att använda till det mesta. Jag brukar använda den som bärfyllning i tårtor men också som dekoration på muffins. En del av den här satsen gick åt till årets runebergstårtor. Jag föredrar rårörda hallon, men det är ju inte alltid möjligt och går inte alltid att använda som fyllning i tårtor pga att den kan börja rinna om den är för blöt. Den här sylten är ett mycket bra alternativ.

200 g hallon
1, 25 dl syltsocker

Koka hallon och socker i 2 minuter. Låt stå i 10 minuter så att den tjocknar.

2 kommentarer:

  1. tack för ett enkelt men å så gott recept på de nyplockade vildhallonen! /Rasmus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, längtar så efter att vildhallonen ska mogna här också så jag får plocka :) Roligt om du gillade receptet!

      Radera