Sidor

5 februari 2012

Runebergstårtor

Den här lilla bakelsen måste det finnas lika många recept på som det finns människor i Finland. Jag är inte så förtjust i den köpta varianten men den här däremot gillar jag. Iris tyckte att det bara var sylten som var ätbar medan Elsa gärna skulle ha satt i sig obegränsat antal... Far fick ingen talan eftersom han inte varit på hemmafronten i dag! Tycker ibland att det är lite synd att man inte bakar de här oftare än vad man gör, man behöver ju faktiskt inte begränsa sig till en gång om året när runebergsdagen råkar infalla!

200 g smör
1½ dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1½ dl mald mandel
2 dl pepparkakssmulor
1 tsk kardemumma

florsocker
vatten

hallonsylt

Blanda socker och smör och tillsätt äggen. Blanda övriga ingredienser och rör ner i smeten. Gör en fördjupning i varje muffins och klicka i hallonsylt. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 10-15 minuter. Rör ihop florsocker och vatten och gör en ring runt sylten när muffinsen har svalnat.

4 kommentarer:

  1. Oj så goda de ser ut! Fast vi kalasat i två veckor så blir jag oerhört snål på de där!

    SvaraRadera
  2. De är nooog goda, mycket bättre än köpis :)

    SvaraRadera