Sidor

29 augusti 2014

Bröllopstårtor

Jag hade äran att göra Veronicas och Jonas bröllopstårtor i början på augusti. Jag gjorde en våningstårta som var både laktosfri, glutenfri och äggfri. Jag gjorde också några "vanliga" runda tårtor. Överst på våningstårtan skulle ett kristallhjärta stå. Tårtorna var gjorda på ljusa tårtbottnar fyllda med vitchokladmousse och hallonmousse. De var spacklade med smörkräm och täckta med sp. Dekorationerna var gjorda i flowerpaste och smält socker. Smörkrämsreceptet är härifrån. Det är ett recept som är mycket lättspacklat och som håller bra som underlag. Receptet kommer längst ner i inlägget.





 

Smörkräm med marshmallowfluff
250 g smör
0,5-3 dl florsocker
1/2 burk marshmallowfluff på burk
2-3 msk ovispad grädde
2-3 msk vaniljsocker
Vispa smöret på låg hastighet i 15-20 minuter, tillsätt florsocker och vispa 5 minuter. Tillsätt marshmallowfluff och vispa 5 minuter. Tillsätt grädde och vispa 5 minuter. Blanda tillsist i vaniljsockret.

1 augusti 2014

Glass i stora lass!


Bör väl börja detta inlägg med att jag är den sista som gnäller i värmen. Jag älskar solen och värmen vi fått ha i sommar och njuter i fulla drag. Ännu större värmebölja än vad vi har haft utlovas till nästa vecka. Jag jublar och maken suckar. Jag antar att det kan vara en eller annan som håller med honom. För att svalka er lite i värmen kan jag varmt rekommendera denna glasstårta som vem som helst kan slänga ihop på 5 minuter. Den behöver dock stå några timmar i frysen, men arbetsmängden är minimal. Receptet kommer från tidningen hembakat, som för övrigt är en stor favorit. Har rekommenderat den många gånger tidigare och gör det återigen!

Glasstårta med hallon och choklad
5 dl vispgrädde
1 brk kondenserad mjölk
1 dl hallon
1 dl Polly eller annat favoritgodis

Vispa grädden och vänd i kondenserad mjölk. Vänd försiktigt i hallon och godis. Spara lite till dekoration (eller använd mera!). Klä en avlång brödform (1½l) med färskfolie. Häll smeten i och täck med färskfolie. Låt stå i  frysen i ca 3 timmar. Ta fram och låt tina en stund. Stjälp upp på ett fat, dekorera och framförallt njut!