Sidor

31 juli 2012

Biskvier med blåbärssmörkräm

De här gjorde jag åt min svärmor när hon fyllde år tidigare i sommar. Biskvierna är fyllda med en härlig smörkräm smaksatt med blåbär. De här passar ju bra nu i dessa blåbärstider :) Receptet har jag hittat i tidningen Hembakat.

Bottnar
250 g mandelmassa
2 äggvitor
1½ dl socker

Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret. Ställ blandningen i kylskåpet i ca 20 minuter så att blandningen blir fast. Spritsa eller klicka ut rundlar på bakplåtspapper och grädda bottnarna i 180 grader varm ugn i ca 12 minuter. De ska bli lite gyllene i färgen.

Blåbärssmörkräm
200 g smör
1½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor, rumsvarma
2 dl frysta och tinade blåbär
Låt ALLA ingredienser stå framme så att de når rumstemperatur. Rör ihop alla ingredienser för hand. Fördela smörkrämen på bottnarna och ställ i kylskåpet tills smörkrämen stelnat.

Glasyr
ca 250 g mörk choklad

Smält chokladen och doppa biskvierna i chokladen så att smörkrämen täcks. Ställ dem sedan kallt.


                                                                

6 kommentarer:

  1. Men vad gott med blåbär i. Sådana biskvier har jag aldrig provat!

    SvaraRadera
  2. Går det att frysa in biskvier?:-)

    SvaraRadera
  3. Jo, det går nog så länge du tinar dem långsamt när du tar fram dem, alltså från frysen till kylskåpet :)

    SvaraRadera
  4. Dehär blåbärsbiskvierna passar bättre att doppa i vitchoklad tycker jag. :)

    SvaraRadera
  5. Är väl en smaksak. Tycker själv att det blir för sött med vitchoklad.

    SvaraRadera