Sidor

11 maj 2012

Saftigt vetebröd

Fick det här receptet rekommenderat av min mamma. Det är ett mycket gott bröd att äta både färskt som det är och rostat. Själv tyckte jag att lite smör och ost var en mycket lyckad kombination. Brödet kräver en liten arbetsinsats och är mycket lättbakat!

2 st bröd
6 dl mjölk
50 g jäst
1 msk sirap
2 tsk salt
12-13 dl vetemjöl

Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i den varma mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop degen ordentligt. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Dela sedan degen i fyra delar och rulla ut dem till tjocka längder. Tvinna längderna två och två till samma längd som brödformarna. Lägg bröden i varsin bakplåtspappersklädd brödform och låt jäsa ytterligare 40 minuter under bakduk. Grädda bröden i 220 grader varm ugn i ca 25-30 minuter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar