Sidor

21 september 2010

Skinkpaj

Det här är en MYCKET GOD skinkpaj som har hängt med många många år!
Botten
3 dl vetmjöl
½ tsk salt
125 g smör
3 msk kallt vatten

Blanda allt i en matberedare. Kör ihop degen och platta ut den i en pajform. Låt den stå kallt i kylskåpet 20-30 minuter. Grädda den sedan i 10-12 minuter i 200 grader varm ugn.

Fyllning
200 g rökt skinka
2 äpplen
1 lagerblad
3 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
senapspulver eller senap
3 msk riven ost

Skär skinkan och äpplena i bitar, strö över pajskalet. Blanda övriga ingredienser och slå över skinkan och äpplena. Grädda pajen i ca 30 minuter i 200 grader varm ugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar