Sidor

4 augusti 2010

Bullar

Har mutat svärfar med dessa idag... ihopp om att han skall orka dra lite trådar åt oss på vinden :) De här bullarna kallas ibland "enkla wienerbröd". De är världens godaste, speciellt med ett glas kall mjölk till. Jag gillar att baka de här eftersom de ska jäsa först när man bakat ut dem. Det är ju inte alltid man vet om man har möjlighet att baka ut en timme efter att man gjort degen... i alla fall inte när man är småbarnsmor...

100 g smör
6-7 dl vetemjöl
25 g jäst
1½ dl mjölk
1 ägg
2 msk socker
1 krm salt

Fyllning:
150 g smör
2 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
3-4 tsk kardemumma

Arbeta in smöret i mjöl, socker och salt. Smula jästen i mjölken och rör om. Vispa sönder ägget. Blanda alla ingredienser till en deg. Kavla ut degen och bred ut fyllningen. Rulla ihop, skär och sätt i formar. Låt jäsa ca 1 h. Grädda i 220 grader, 8-10 minuter.
Åtminstone tyckte Elsa och Iris att det var gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar