Sidor

31 augusti 2009

Mera bakande...


Har bakat mera under helgen, maffigt goda brownies med hallon. Börjar likna en bakblogg det här...

Marmorerade brownies med hallon
Ca 15 rutor.
300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Cream cheese-smet
200 g creme cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
Ca 2 dl hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en ugnsform, ca 20x30 cm.
Börja med chokladsmeten. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad.
Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i den smälta chokladen och smöret och tillsätt sedan mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
Vispa i en separat skål ihop alla ingredienserna till cream cheese smeten.
Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheese-smeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att den blandas lätt. Avsluta med att försiktigt trycka ner hallonen över hela ytan.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på ett galler och ställ in i kylskåp i minst 1 timme. Skär sedan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar