Sidor

29 juni 2014

Rabarberpaj med vitchoklad och valnötter




Det här receptet har jag fått av min syster Malin. Blev helt begeistrad i pajen när hon bjöd på den. Den är en lyxigare variant av en vanlig rabarberpaj med vitchoklad och valnötter.

Rabarerpaj
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 nypa salt
1 tsk bakpulver

500 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Smält smöret och blanda de torra ingredienserna. Blanda allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i 175 grader varm ugn i ca 10 minuter. Skär rabarbern i bitar och  blanda med socker och potatismjöl. Fördela i pajskalet.

Smultäcke
1 dl vetemjöl
½ dl strösocker
75 g smör
50 g vitchoklad
1 dl valnötter

Grovhacka chokladen och valnötterna. Blanda övriga ingredienser och blanda till sist i chokladen och nötterna. Smula degen över rabarberbitarna. Grädda i ca 35 minuter. Avnjutes bäst med vaniljglass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar