Sidor

7 november 2013

Chokladtårtbotten

Det här är en ganska maffig tårtbotten, men alldeles ljuvlig i konsistensen. Receptet kommer härifrån, men skriver det också hit. Det var MYCKET lätt att dela denna botten i tre delar. Delarna höll ihop och det var inga problem att flytta dem. Rekommenderar varmt! 

Jag gjorde denna i en 26 cm stor kakform.
 
5 ägg
5 dl socker
125 g smör
2,5 dl mjölk
6,5 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
5 tsk bakpulver

Smält smöret. Vispa ägg och socker i 10-12 minuter. Blanda det smälta smöret med mjölken. Rör försiktigt ner det i smeten. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Grädda i 175 grader varm ugn tills den är genomgräddad (testa med en provsticka!). Jag gräddade i ca 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar