Sidor

27 september 2013

Kanelhjärtan

Snart är det kanelbullens dag! Det här är ett annorlunda och lite romantiskt sätt att göra kanelbullar på. Jag gör nästan alltid mina bullar på kall mjölk och låter dem jäsa länge. Dessutom har jag börjat grädda dem i lite svalare ugn eftersom jag tycker att de blir godare och lite mindre torra då.

Kanelbullar
5 dl kall mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk kardemumma, gärna nymald
1 ägg
200 g rumstempererat smör
ca 1,3 l vetemjöl
 Fyllning
120 g smör
1 dl socker
4 tsk kanel
Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägg. Tillsätt det rumstempererade smöret i bitar. tillsätt en liten del av mjölet och kör degen i hushållsassistenten en stund. Tillsätt ytterligare mjöl tills degen börjar släppa från kanterna. Ju lösare deg destu godare bullar! Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa till dubbelstorlek. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop degen från båda långsidorna. Skär i bitar och sätt på plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 1 h. Grädda i ca 200 grader varm ugn tills bullarna fått fin färg. Pensla bullarna med uppvispat ägg och lite vatten. Strö på pärlsocker. Njut med ett glas kall mjölk!






1 kommentar:

  1. vilken trevlig idé att forma bullarna som hjärtan. Det får jag nog testa nästa gång jag bakar :)

    SvaraRadera