Den här måste vara en av de bästa blåbärspajerna jag har ätit. Den är enormt god och lite annat än de vanliga smulpajerna.
Pajskal
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör smör och socker till skum. Tillsätt ägget under kraftig vispning. Blanda ut bakpulvret i mjölet och rör ner i degen. Klä botten och kanterna av en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen.
Fyllning
ca 500 g blåbär
2½ dl turkisk yoghurt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Blanda alla ingredienserna och häll ovanpå pajbottnen. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 30 minuter.
Sidor
▼
25 augusti 2013
11 augusti 2013
Daniela & Antti
Min barndomsvän Daniela gifte sig förra veckoslutet och jag fick äran att göra deras bröllopstårtor.. Daniela ville gärna att tårtorna skulle vara blåa med inslag av orange och silver. Jag fick lite bilder på brudbukett och dekorationer och plockade lite detaljer därifrån. Hon ville också gärna ha med hjärtan. Sedan fick jag önskemål om att sätta med pianotangenter i någon form eftersom Daniela spelar piano och en Hardrock Café-gitarr som Antti tycker om. Tårtorna bestod av ljusa tårtbottnar fyllda med hallonmousse och tryffelkräm. De är spacklade med creamcheese-frosting och täckta med sp, dekorationerna är också gjorda i sp.
Flygeln och gitarren fick vara med på den lilla tårtan.