Sidor

28 januari 2013

Matildas och Rasmus bröllopstårta








Jag hade som sagt äran att göra bröllopstårta i helgen. Det knepiga med dessa tårtor var att en tårta skulle vara gluten- och laktosfri och en skulle vara ägg och naturligt glutenfri (fick specialmjöl levererat av bruden). Det blev en hel del planerande och pusslande innan jag hade allt i huvudet och på pappret och kunde börja jobba. Jag fick kämpa en del innan jag hade alla fyllningar och ingredienser till alla tårtor. Bland annat letade jag reda på färskost som inte skulle innehålla E410. Det var inte helt lätt kan jag säga. Det var inte heller lätt att hitta alla laktosfria produkter som jag behövde.

Tårtorna är gjorda på ljusa bottnar (samt en glutenfri och en äggfri) fyllda med kokosmousse och lemoncurdmousse. Den äggfria tårtan fyllde jag med kokosmousse, lemon- och limemarmelad , grädde och citronfärskost. Jag testade även en ny variant av lemoncurd, men det receptet kommer senare. Tårtorna är spacklade med creamcheese-frosting och täckta med sugarpaste. Dekorationerna är gjorda i sp.

Om ni vill kika på vad jag gjort annat i helgen kan ni kika här! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar