Sidor

3 oktober 2012

Kanelbullens dag

Imorgon är det kanelbullens dag! Elsa ville så gärna baka bullar när hon kom hem idag och jag var inte nödbedd  :) Jag testade ett av Leilas recept, men ändrade lite för att passa det som fanns i mina skåp. Goda blev de och mina kollegor får väl fälla den avgörande domen imorgon. Jag gillar bullar som är gjorda med kall vätska. Det blir en speciell smak och konsistens på dem då.

Leilas bullar

1 msk kardemumma
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g jäst
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
100 g mjukt smör
1 ägg
Ca 11 dl vetemjöl

Fyllning
175 g mjukt smör
1 dl farinsocker
1-2 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
ägg till pensling
pärlsocker

Smula  sönder jästen. Tillsätt kall mjölk och grädde,smör, socker, salt och ägg. Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen i ca 20 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek.

Tryck ut degen till en platta och bred på fyllningen. Vik ihop plattan och skär ut strängar. Snurra strängarna och vira dem till knutar. Låt jäsa ca 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 8-10 minuter. Avnjut med ett  glas kall mjölk!
 

5 kommentarer:

  1. Ser så gott ut! Har också passat på att baka kanebullar nu :)

    SvaraRadera
  2. Ser ingenting om smöret ? Ska de vara med i degen eller :)?

    SvaraRadera
  3. Hopps :) Ska sätt med det genast! Tack för korrekturläsningen :)

    SvaraRadera
  4. Prövar med detta recept ! Verkar kanon gott :)

    SvaraRadera