Sidor

21 oktober 2012

Jordnötssmörbollar med mörk choklad


Har den senaste tiden testat endel hälsosammare recept. Speciellt på amerikanska bloggar har jag hittat recept som tilltalat mig. Det här receptet är ett sådant. Vad som är hälsosamt och inte är en ständig diskussion med Elsa. Hon är mycket intresserad och frågar om både det ena och det andra livsmedlet. Hon ifrågasatte genast om det faktiskt var nyttigt eftersom hon tyckte att det var så gott. Det bådade gott inför smakjuryn. De ville inte riktigt tro på det heller. Men jag tror att Elsa nog övertygade dem :)


285 g kikärter
2 tsk vaniljessens
165 g jordnötssmör
80 g agavesirap
1 tsk bakpulver
1 nypa salt (om inte jordnötssmöret innehåller salt)
90 g mörk choklad

Skölj kikärterna och kör allt utom chokladen i en matberedare. Kör tills du får en jämn smet. Den blir ganska tjock. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Skölj händerna i kallt vatten och forma små bollar av degen. Vill man ha dem mera som cookies kan man platta till dem lite. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 10 minuter.
 

5 kommentarer:

  1. Vilka mumsiga munsbitar!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Jag gläder mig att du tyckte om mina bollar. :D

    Jag har bott två mål i Sverige (Hudiksvall och Uppsala) och kan fortfarande läsa svenska. Det är kul att läsa en svensk blogg!

    Hej då! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow! Jag är imponerad av dina språkkunskaper! Jag gillade verkligen dina bollar :) Tack för receptet!

      Radera
  3. Åh, det ska jag testa nu, tack! :-) klingborn.blogg.se

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Jag undrar om du vet hur mycket kalorier det finns i denna recepten?

    SvaraRadera