Sidor
▼
16 oktober 2012
Gräddfyllda strutar
Förra söndagen gjorde jag en i mitt tycke mycket gammaldags efterrätt. Hela familjen var mycket nöjda och helt överens om att detta skulle upprepas snarast möjligt ;o) Strutarna är mycket lätta att göra och snabbt går det! Helt klart värt det lilla besväret! Receptet har jag hittat i en gammal bok som heter "Hushållslära för hem och skola".
Strutar
2 ägg
socker = vikten av två ägg (ca 100 g)
mjöl = vikten av ett ägg (ca 50 g)
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca 3 dl vispgrädde
hallonsylt eller bär
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ned mjölet och vaniljsockret. Bred ut smeten som runda kakor (bestäm storlek själv!) på ett bakplåtspapper. Jag fick rum för två per plåt. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 3 minuter. Bäst att hålla uppsikt eftersom alla ugnar är olika! Lossa dem genast från pappret och rulla ihop till strutar. Man kan sätta en bit folie inuti för att struten ska hålla formen. Låt strutarna svalna och fyll dem med grädde och bär strax innan servering!
oj,wau va gott
SvaraRadera