Sikta mandelmjölet. |
Blanda mandelmjöl och florsocker och sikta det på nytt. |
Vispa äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke. |
Tillsätt strösockret och vispa tills äggvitan blivit ett fast skum. |
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med färgen. |
Blanda tills du har en jämn smet. Känns den tjock kan man blanda om lite extra, men den ska inte bli rinnig. |
Spritsa ut kakorna på bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 minuter. Grädda i 125 grader varm ugn i ca 20 minuter. |
Spritsa fyllningen på kakorna och lägg ihop dem två och två. |
170 g florsocker
110 g siktat mandelmjöl
90 g äggvita
2 msk strösocker
några droppar hushållsfärg/pastafärg
Fyllning
125 g vit choklad
100 jordgubbar
finrivet skal av en citron
2 tsk honung
2 msk vispgrädde
Mixa jordgubbarna fint. Koka upp dem i en liten kastrull och låt puttra 5-10 minuter eller tills ca hälften av vätskan har kokat bort. Väg upp och kontrollera, du behöver 50 gram reducerad jordgubbspuré. Bryt chokladen i mindre bitar. Värm försiktigt alla ingredienser till krämen i en liten kastrull. Dra kastrullen från spisen när chokladen har smält. Låt krämen stelna i kylen någon timme så att den tjocknar. Spritsa krämen på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två.
Oj, de var verkligen fina! Ser dessutom jättegoda ut! :)
SvaraRaderaTack :)
SvaraRaderaMen oj vilka söta macarons! så roligt med hjärtan!
SvaraRadera