Sidor

1 maj 2012

1:a maj tårta


När jag höll tårtkurs på Norrvalla träffade jag två underbara damer som gärna kom in i kurslokalen och smakade på tårta. De hade ingenting med tårtkursen att göra utan var där i andra ärenden. De blev helförtjusta i modelltårtan och en av damerna ville absolut beställa en tårta till sin 80-års dag. Jag hade en mycket rolig och trevlig pratstund med dem! Tårtan jag fick göra åt Märta består av en ljus sockerkaksbotten gjord på 4 ägg. Den är fylld med hemgjord hallonsylt, grädde och glasskräm. Den är spacklad med creamcheese-frosting och täckt med marsipan. Jag vågade inte spackla den med glasskräm eftersom Märta önskade att den ev. kunde stå någon dag i kylskåp. Jag tycker att marsipanen har en tendens att börja smälta så fort när man har glasskräm som spackling. Jag vet inte varför, förut gjorde jag alltid tårtor med glasskräm och hade inga problem med att de smälte, men nu tycker jag att de är nästan omöjliga att få att hållas någon längre tid utan att marsipanen börjar smälta. Någon som har en lösning på detta eller samma problem? Dekorationerna på tårtan är gjorda i sp.

2 kommentarer: