Sidor

6 november 2011

Tomatbröd

Bakade igår ett mycket gott bröd gjort på tomatkross. Vi blev alla överraskade av den mycket goda smaken. Jag gillar ju bröd med malt-smak och det fick jag i det här! Väl värt att pröva och lättbakat också!

2 bröd
500 g tomatkross
50 g jäst
1 msk salt
1½ dl sirap
3/4 dl malt
3/4 dl rågkli
3/4 dl havrekli
1½ dl rågmjöl
6-7 dl vetemjöl

Smula jästen och värm tomatkrosset till 37 grader. Lös upp jästen i tomatkrosset och blanda i salt och sirap. Blanda i de torra ingredienserna lite i taget. Knåda degen väl! Låt degen jäsa. Hade i det här skedet ännu fantiserat om att jag skulle knåda degen till två limpor, men degen blev så lös så det var bara att hälla den i två brödformar istället :) Lika bra gick det! Grädda bröden i 175 grader varm ugn i ca 40 minuter.

2 kommentarer:

  1. Hur länge ska dom jäsa??? Och jäste du dom i formarna eller hur gjorde du??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag lät degen först jäsa i degkoppen och hade tänkt att jag skulle kunna knåda degen men den var så lös så att jag hällde den i två bakformar direkt efter jäsningen. Lät dem jäsa pånytt så länge ugnen blev varm.

      Radera