Sidor

29 oktober 2011

Mandelpraliné

Det här är en del av morgondagens tårtfyllning. Idén har jag stulit från "Folkets bröllopstårta". Målet med mandelpralinén var att kunna göra mandelkrisp och använda det som tårtfyllning.

Mandelpraliné

200 g socker
80 g vatten
en droppe vinäger
200 g mandel
Börja med att koka upp vatten, vinäger och socker till 180 grader. Sätt mandeln på en ugnsplåt och sätt in i 200 grader varm ugn när termometern för sockervattnet visar 150 grader. När sockervattnet blivit 180 grader blandas det med den rostade mandeln. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt kallna.
När mandeln kallnat mixar man den i en matberedare. Kör ganska länge tills du får en oljig, slät massa.
Mandelkrisp
45 g mjölkchoklad
60 g mandelpraliné
80 g cornflakes

Smält chokladen och blanda i mandelpralinén. Krossa cornflakes och blanda med resten. Bred ut krispet på ett skärbräde. Sätt ett bakplåtspapper ovanpå och kavla krispet jämnt. Ställ i frysen eller i kylskåp för att kallna och stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar