Sidor

16 juli 2011

Havrekex med choklad


De här hade min syster Annika bakat till midsommaren och jag blev helt betagen av detta recept. Kakorna är sååå goda! Hon hade gjort dem ganska stora och de var helt perfekta. När jag bakade dessa till Elsas kalas valde jag att inte göra dem så stora eftersom vi hade annat att äta också :)

100 g rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
3 dl havregryn
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 g mörk choklad

Rör ihop smöret med farin, -strö, och vaniljsockret. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt och blanda ner i smeten. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten. Rulla 24 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 175 grader varm ugn i ca 10 minuter.

2 kommentarer: