Sidor

19 mars 2011

Vit kladdkaka

Det här var en mycket positiv överraskning för min del. Det är en kladdkaka gjord på vitchoklad. Mina smaklökar tilltalades verkligen av den här. Söt - men mycket god! Jag rörde ihop den på fem minuter och gräddade den på 15. Mycket snabbare och enklare än så här blir det inte. Kakan fick Caroline och hennes söner smaka på och åtminstone tror jag att den äldsta av pojkarna gav den godkänt :o). 



 2 ägg
 2 dl socker
 2 tsk vaniljsocker
 100 g smör
 100 g vit choklad
 2 1/2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen och smält smöret. Blanda chokladen i det smälta smöret. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter. 
Pudra lite florsocker över kakan innan servering. Servera med t.ex hallon och grädde.

2 kommentarer:

  1. Min första kommentar försvann visst! Kakan får mycket bra betyg! Och här får jag ju receptet så enkelt då Lucas frågade efter det! :-)

    SvaraRadera