Sidor

3 mars 2011

Kladdkaka


4 ägg
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smör
1 center/plopp förpackning

Garnering : 
200 gram mjölkchoklad

vispgrädde till servering

Smält smöret, låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao och mjöl. Rör till sist ner det avsvalnade smöret.
Smörj och bröa en springform, tryck sedan i alla plopp
och grädda i 175 grader varm ugn i ca 30 minuter.

Smält mjölkchokladen över ett vattenbad eller i micron.
Fördela sedan detta på kladdkakan och ställ den kallt minst 2 timmar innan servering.

4 kommentarer:

  1. Kakan ser jättegod ut! Men vad är plopp för någonting?

    SvaraRadera
  2. Det är chokladstänger, kolla länkarna:

    http://www.cloetta.se/sv/Vara-varumarken/Plopp.aspx

    http://www.cloetta.se/sv/Vara-varumarken/Center.aspx

    Jag använde center i min kaka. Det är en rund chokladbit fylld med toffe.

    SvaraRadera
  3. Det är chokladstänger, kolla länkarna:

    http://www.cloetta.se/sv/Vara-varumarken/Plopp.aspx

    http://www.cloetta.se/sv/Vara-varumarken/Center.aspx

    Jag använde center i min kaka. Det är en rund chokladbit fylld med toffe.

    SvaraRadera
  4. Kakan ser jättegod ut! Men vad är plopp för någonting?

    SvaraRadera