Sidor

30 januari 2011

Solrosbröd

Ett nytt favoritbröd har hittat sig in i familjens brödlåda. Mycket lättbakade solrosbröd!
 Receptet är taget ur en Birka-mattidning och lyder som följer:

5 dl mjölk
1½ dl solrosfrön
1½ dl havregryn
1 påse torrjäst
2 msk sirap
1½ tsk salt
½ dl olja
ca 10 dl jästbrödsmjöl

Värm mjölken till 42 grader. Blanda solrosfrön, havregryn och torrjäst och rör ner det i mjölken. Tillsätt sirap och salt. Tillsätt mjölet litet i taget. Rör ner oljan på slutet. Låt degen jäsa ca 30 minuter.
Baka ut till två bröd och låt de jäsa ytterligare 20 minuter.
Nagga bröden lätt och pensla dem med vatten. Dekorera med solrosfrön. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.

6 kommentarer:

  1. Hej på dej! Tack för receptet på Solrosbrödet. Jag brukar ha sämre lycka med mina brödbak, men det här lyckades så hela familjen var nöjd. Ps: Blandade både solrosfrön och linfrön, vilket var lyckat! Ha en bra dag! H. Mia

    SvaraRadera
  2. Roligt om det blev omtyckt :)

    SvaraRadera
  3. Roligt om det blev omtyckt :)

    SvaraRadera
  4. Hej på dej! Tack för receptet på Solrosbrödet. Jag brukar ha sämre lycka med mina brödbak, men det här lyckades så hela familjen var nöjd. Ps: Blandade både solrosfrön och linfrön, vilket var lyckat! Ha en bra dag! H. Mia

    SvaraRadera
  5. Trevlig blogg du har och fina recept :) tänkte ge dig ett tips!

    Prova att rosta solrosfröna(varm torr stekpanna) och sätta dem sen i degen, mera smak blir det:) och solrosfröna passar bra till mycket annat också ex. sallad.

    SvaraRadera
  6. Tackar och tackar för tipset!

    SvaraRadera