Sidor

6 januari 2011

Polkanäbbar

De här gjorde jag till julen, men dessa kommer nog hädanefter att bakas oftare än till jul. De blev riktiga favoriter som är hur goda som helst till och med utan garnering. De är chokladkex som är doppade i vitchoklad och sedan har jag strött krossade polkagrisar på. Mycket smarrigt!

5 dl vetemjöl
2½ dl socker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g smör
1 ägg

Garnering:
100 g vitchoklad
polkagrisar

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt det rumsvarma smöret och ägget. Arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i sex delar och rulla dem till fingertjocka längder. Platta till längderna lite och grädda i 200 grader varm ugn ca 15 minuter. Skär längderna i sneda bitar. Doppa sedan kakorna i smält vitchoklad och sedan i polkagriskrosset. Man kan sätta kakorna i frysen en liten stund före man doppar i chokladen så stelnar den fortare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar