Sidor

14 september 2010

Bullar!

Damerna i huset har bakat bullar! Dallasbullar till och med! De yngsta damerna tyckte detta var oerhört skoj, speciellt den yngsta som hjälpte till med att hälla ut både maisenamjöl och kattflingor under tiden... Bullamonstret kunde till sist inte hejda sig när  plåtarna var fulla med nybakade bullar, så en och annan smakbit blev det nog :*) Det äldre gardet tyckte också att det här var fantastiskt goda bullar! Väl värda att provbaka!

Dallasbullar

5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl socker
1½ tsk salt
2 ägg
4 tsk vaniljsocker
2 msk kardemummakärnor (stötta)
200 g smör
16-17 dl vetemjöl

Fyllning:
 100g smör
2 ägg
1 burk kvarg
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 påsar  vaniljsåspulver

Rör ner jästen i handvarm mjölk. Tillsätt socker, salt, ägg, vaniljsocker och kardemumma.
Tillsätt mjöl lite i taget, arbeta degen. Tillsätt i slutet mjuk/smält smör.
Låt degen jäsa ca 30 min.

Fyllning:
Rör smör vaniljsocker och strösocker. Tillsätt ägg och kvarg. TILLSÄTT INTE vaniljsåspulver än !
 Dela degen i två delar. Kavla ut degen till en stor rektangel. Tllsätt vaniljsåspulver till fyllning.
Bred fyllningen över degen och rulla ihop. Skär ca 25 bullar. Låt jäsa ännu en gång. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225° tills de fått fin färg.

4 kommentarer:

  1. de måste ha varit goda! Rolli har pratat om dem hela veckan.. =D

    SvaraRadera
  2. :) Det var faktiskt en annan sort som han fick provsmaka, men de här var nog lika goda :)

    SvaraRadera
  3. :) Det var faktiskt en annan sort som han fick provsmaka, men de här var nog lika goda :)

    SvaraRadera
  4. de måste ha varit goda! Rolli har pratat om dem hela veckan.. =D

    SvaraRadera