Sidor

31 augusti 2010

Hallon- och blåbärsdröm

Även den här gjordes till villaavslutningen. Det här blev ett nytt favoritbakverk! Mycket god och mycket enkel att göra. Jag har utgått från ett av Leilas recept, men ändrat det så att det passar mitt tycke och smak.
 Bottnen är gjord enligt Leilas mördeg. Resten av receptet kommer här:

1 burk kondenserad mjölk (400 g)
1 st färsk vaniljstång
4 dl vispgrädde
2 dl tjock grekisk yoghurt
hallon och blåbär
riven choklad
 Kolasås
Koka en kolasås av kondenserad mjölk. Lägg konservburken (oöppnad) i en kastrull med vatten. Koka i 1 ½ till 2 timmar, fyll på mera vatten efter behov så att den hela tiden är täckt. Låt burken svalna. 

Fyllning
Dela och skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa vaniljfrön med grädde. Vänd samman med yoghurt. Blanda gräddyoghurten med 2/3 av kolasåsen och skeda upp blandningen över pajbotten. Garnera med hallon och blåbär. Strö riven choklad ovanpå. Ringla tillsist över resten av kolasåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar