Sidor

8 juni 2010

Kladdkaka med daimgrädde

Den här mutade vi moffa med idag, när han var här och hjälpte till att skiva väggen i trappan. Receptet har jag hittat i en fantastisk tidning som heter Hembakat. Den innehåller massor med trevliga recept och är dessutom riktigt förmånlig!
Som vanligt (?) kunde jag inte låta bli att ändra lite på receptet för att passa min smak. Det var nog en fantastiskt god kladdkaka. Den rekommenderas varmt!

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt

Daimgrädde
3 dl grädde
1½ msk florsocker
2 dubbelförpackningar (a´56 g) daim

Smält smöret och bryt chokladen i små bitar. Rör ner den i det smälta smöret. Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt chokladblandningen. Blanda mjöl och salt och rör ner i smeten. Häll smeten i smord och bröad rund form med löstagbar kant.  Grädda 12-14 min. i 200 grader. 
Vispa grädden fluffig tillsammans med florsockret. Blanda tillsist ner krossad daim. Spara lite daim till garneringen. Ännu godare blir den och den får stå över natten i kylskåp, så den kan med fördel göras på förhand :o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar