Sidor

27 oktober 2009

Skrev ju tidigare att jag haft pippi på cheesecakes se'n i somras. Här kommer en till för att pigga upp lite i höstmörkret. Receptet har jag hittat hos kinuskikissa!



Festbordets randiga





Botten:
180 g Digestive-kex
75 g smör

(färska jordgubbar)

Mousse:
6 dl vispgrädde
300 färskost
Fyllning 1:
1 ½ gelatinblad
130 g vitchoklad
120 g smetana
1msk vatten
Fyllning 2:
3 gelatinblad
200 g jordgubbar
½ dl socker
Fyllning 3:
3 gelatinblad
200 g hallon
½ dl socker


00aa4
Smält smöret, krossa digestivekexen och blanda. Tryck ut det på bottnen av en löstagbar form.

Vispa grädden och blanda sedan i färskosten. Dela moussen i tre lika stora delar.

Fyllning 1:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela vitchokladen i bitar och smält den i mikron på svag värme. Blanda i den första delen gräddost choklad och smetana. Koka vatten och smält gelatinbladen. Blanda i fyllningen. Häll den första fyllningen över kexbottnen. Låt stelna i kylskåp i ca 15 minuter.

Fyllning 2:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.Mosa jordgubbarna. Hetta upp ca 1 dl av moset i en kastrull och smält gelatinbladen. Blanda gelatin-jordgubbsmoset i den andra gräddostblandningen, resten av jordgubbsmoset och socker. Häll i kakformen och låt det igen stelna i kylskåp ca 15 minuter.

Fyllning 3:
Gör som med jordgubbsfyllningen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mosa hallonen. Hetta upp ca 1 dl av moset och smält gelatinbladen. Blanda i den sista gräddostblandningen gelatin-jordgubbsmoset, resten av hallonmset och socker. Låt kakan stelna i kylskåp i minst tre timmar före du lossar den från kakformen.

Dekorera  med t. ex. hallon och choklad!

Trevlig bakning!




2 kommentarer:

  1. Mums, vilka kakor du bakar! Skall låna ett recept. Tack!

    SvaraRadera
  2. Mums, vilka kakor du bakar! Skall låna ett recept. Tack!

    SvaraRadera