Sidor

10 juni 2016

Kladdkake-cupcakes med mariannekross

Maffiga, kladdiga och alldeles underbara!  

100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ tsk bakpulver
1 dl mariannekross
4 msk kakao
2 dl vetemjöl.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt de torra ingredienserna varvar med det smälta smöret och mariannekross. Fördela i muffinsformar och grädda i 175 grader varm ugn i ca 10 minuter. 

Frosting
100 g smör
ca 250 g florsocker
2 msk grädde
1 tsk vaniljessens
en nypa salt

Vispa smöret så att det ljusnar i färgen. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till en jämn konsistens. Spritsa på cupcakesen och dekorera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar