Sidor

28 juli 2013

Vanishtest

Har fått testa Vanish via buzzador och här kommer mitt första fläcktest! Maken har haft en läckande bläckpenna i sin jeansficka. Jag har testat det mesta i fläckborttagningsväg, t.o.m. olivtvål. Men ingenting har tagit bort fläckarna. Det här är alltså ingen ny fläck utan en riktigt ingrodd fulhet. Den har gått genom många tvättmaskiner utan resultat... När jag fick mitt Vanish-paket tänkte jag direkt på att den här fläcken ska testas! Bilderna talar väl för sig själva. En skugga av fläcken är kvar och jag är nog grymt nöjd. Grymt nöjd med Vanish, men framförallt grymt nöjd med att maken kan använda sina jeans igen ;)




Buzzador innebär att jag får hem produkter som jag får testa och sedan rapportera vad jag tycker om produkterna. Du kan läsa mera här: www.buzzador.com


14 juli 2013

Charlie och Lola-tårta


Elsa har äntligen fått ha sitt barnkalas. Hon fick vänta lite på det pga bröllopet. I väntan på bilderna från det får ni nu hennes Charlie och Lola tårta. Hon ville att tårtan skulle gå i blått, vara tre våningar(!) och att Charlie och Lola skulle vara med :) Tårtan består av tre små sockerkaksbottnar, fyllda med jordgubbsmousse och tryffelkräm. Den är spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta. Dekorationerna är också gjorda i sockerpasta.







13 juli 2013

Elsas födelsedag

Har haft en liten bloggpaus... min syster gifte sig förra lördagen och all min tid och energi har gått åt till att producera brudklänning, bröllopstårtor och festklänningar på löpande band. Har dessutom försökt klämma in ett 7-års kalas däremellan. Formen och orken var tyvärr inte den bästa när Elsa skulle fira sin 7-årsdag. Det där med skomakarens barn... Hon fick själv välja och sedan dekorera sin tårta. Hon önskade sig en godistårta och det fick hon!

Tårtan består av en kladdkakebotten och två marängbottnar. Den är fylld med jordgubbsmousse och glasskräm. Den är täckt med grädde och kanterna är dekorerade med Pirkkas jordgubbschoklad. För att marängbottnarna inte skulle blottna upp alltför mycket satte vi ihop tårtan bara någon timme före festen.  

Jordgubbstårta

Är lite efter i uppdateringarna med mina alster... Till midsommar gjorde jag en enormt god gräddtårta med jordgubbar, rabarber och vaniljkräm. Min far var riktigt begeistrad i den här. En traditionell tårta med en frisk smak av rabarber.

Rabarbercurd
 
300 g rabarber
0,4 dl strösocker
½ dl vatten

1½ dl socker
6 äggulor
en nypa salt
0,5 skalet av en halv citron
50 g smör
Skölj rabarbern och skär den i bitar. Lägg dem i en kastrull, häll på sockret och låt stå en liten stund. Tillsätt vattnet och koka tills det mjuknar. Tag bort från värmen och låt svalna. Mixa till en helt slät puré.

Lägg äggulorna i en skål och placera över vattenbad. Vispa gulorna lätt och tillsätt därefter socker, salt och citronskal. Rör hela tiden tills smeten blivit varm, men inte het. Ta ca 1 dl av rabarberpurén och rör ner, fortsätt röra tills curden återigen blivit varm. Tillsätt cirka en deciliter till av purén. Sluta inte röra förrän curden är varm och tjock. Ta av från plattan och rör i smöret. Rör tills allt löst sig och inga klumpar är kvar.
 

Marängbottnar

Det här är ett enkelt och gott recept på marängbottnar som jag ibland använder i tårtor. Det går att använda den som den är och lägga t.ex. grädde och färska bär på eller göra som jag gjort här delat smeten i två delar och gräddat dem som två skilda bottnar. Under perioden när det är svårt att få tag i färska bär är annars kiwi en riktigt hit på den här bottnen ;)

Marängbotten (en stor eller två 26 cm bottnar)
3 äggvitor
2 dl socker
½ msk potatismjöl

Vispa äggvitorna långsamt tills de är styva. Tillsätt sockret och potatismjölet och fortsätt vispa på låg hastighet minst 5 minuter. Bred ut smeten på en plåt eller i två springformar (utan botten). Grädda i 125 grader varm ugn i ca 1 h. Stäng av ugnen och låt bottnen torka i minst två timmar, gärna över natten, i ugnen.